Ketahui Bagaimana Anda  Boleh Membina Aset Perniagaan Yang Menjadi Jurujual Online Anda 24 Jam Sehari, 7 Hari Seminggu...Bermula Sekarang! 

Cara Buat Website Menggunakan WordPress Dengan PANDUAN Praktikal Dan Mudah Diikuti.   



      Cornelius Henry

 Pemilik Perniagaan yang dihormati,  

 Ini adalah Pakej Panduan Cara Buat Website dan Cara Buat Blog Sendiri bagi memulakan bisnes online anda dengan menggunakan self-hosted Wordpress. Ya, kini anda juga boleh memiliki aset bisnes dot com anda yang akan membantu anda menjana pendapatan online.  

Jika dilakukan dengan betul, website anda boleh menjadi jurujual anda yang bekerja 24 Jam sehari, 7 hari seminggu, yang setia melayan pelanggan anda yang mempunyai 1001 macam karenah dan  mahukan informasi sepantas 1 saat, menapis pelanggan yang betul-betul berminat dan menukarkan pelawat website anda menjadi pelanggan anda. 

Bagaimana? Ya, memang anda perlu menguasai taktik-taktik seperti bagaimana menulis ayat jualan yang 'membunuh', bagaimana menjana traffik, bagaimana nak buat iklan dan sebagainya..TETAPI untuk perniagaan online anda pergi ke level seterusnya, anda kena menguasai asas cara buat website yang berpengaruh. Ini adalah permulaannya...bak kata pepatah, "perjalanan 1000 batu bermula dengan langkah pertama."

Suatu perkara yang dirancang untuk perniagaan anda perlu dijalankan. Suatu perubahan yang hendak dibuat perlu ada permulaan. Anda tak berpuas hati sekadar ada kedai offline dan anda nak ada kedai online pula. Sebuah cita-cita bukan sekadar angan-angan sahaja.

Semua ini memerlukan langkah pertama. Memang sukar untuk individu untuk melangkah dalam membuat perubahan atau perancangan. Ini disebabkan terdapat rasa kurang selesa atau takut kepada perubahan.

Kurang selesa kerana mungkin perubahan yang dilakukan akan membawa kesan negatif kepada perniagaan. Rasa takut, kerana takut kepada kegagalan yang mungkin berlaku. Ada yang mempunyai rasa tidak yakin atas kemampuan diri sendiri. Takut diejek dan takut diketawakan.

Tanpa langkah pertama anda belajar cara buat website anda sendiri, tidak mungkin perjalanan beribu batu akan bermula. Tanpa langkah pertama tiada kejayaan akan dicapai.

Once anda dah tangkap skill ini, anda sudah mempunyai satu skillset yang akan membuka banyak pintu untuk anda secara online.

Ya Kan? Sampai bila nak harapkan Facebook? Nak terus menjual di Instagram? Itu milik Mark Zukerberg, bila-bila masa dia boleh mengubah algorithm dan jangkauan anda kepada pelanggan di Facebook tiba-tiba berkurang menjadi setengah kalau tak berhenti langsung.

Tak terfikir ke nak bina aset perniagaan online anda sendiri yang berpotensi menjana pendapatan tak terhingga untuk perniagaan online anda. 


Bayangkan ini, prospek anda mencari info mengenai produk atau perkhidmatan anda, mereka mencari penyelesaian untuk masalah peribadi atau bisnes mereka. Kemudian selepas membuat carian di internet, mereka berjaya menemui website anda.

Di website anda sudah menyiapkan segala macam informasi yang pelanggan anda perlukan untuk menyelesaikan masalah. Dari situ, mereka akan menghubungi anda melalui borang hubungi yang anda sediakan di website anda. Informasi mengenai alamat kedai lengkap dengan link google map, nombor telefon dan email.

Bayangkan anda sedang bershopping dan anda menemui kedai yang benar-benar menarik minat anda...

tapi pintunya terkunci dan anda tak dapat masuk...

Atau anda dapat masuk, tetapi tidak seorang pun memberi perhatian terhadap anda...

Atau ada jurujual yang melayan anda, tetapi mereka membuat anda merasa tak selesa dengan sentiasa mengekori anda memperhati setiap gerak langkah anda seolah-olah anda akan mencuri dari kedai mereka...

Atau anda dilayan dengan layanan yang kasar

Anda tentunya akan mahu cepat-cepat meninggalkan kedai itu bukan?

Dalam dunia internet, tak kiralah samada anda menjual produk atau perkhidmatan, website anda adalah kedai anda. Hanya perlu 8 saat untuk anda menarik perhatian orang - oleh itu anda perlukan website yang boleh menarik perhatian mereka dan menyampaikan secara terus informasi bagaimana anda boleh membantu pelanggan anda.



Setiap hari ribuan orang biasa macam anda dan saya menjana pendapatan yang lumayan dengan mengikuti 4 langkah berikut:

1. Mereka buat blog yang simple menggunakan WordPress
2. Mereka rajin post konten atau artikel informasi setiap hari
3. Mereka rekomen produk atau menjual ruang iklan di blog atau website mereka
4. Mereka buat duit

Kedengaran sangat mudah bukan?  tapi Kebenarannya adalah... 


Buat Website Anda Yang PERTAMA tidak semudah yang disangka!


Tanpa bimbingan teknikal yang betul, WordPress boleh saja membingungkan anda kerana terlalu banyak ciri-ciri dan pilihan yang anda perlu pelajari sebelum bermula.

Kalau anda masih nak buat bisnes sekadar di FB & IG, memang susah bisnes anda nak bertahan apatah lagi nak pergi jauh!


Persaingan akan semakin sengit dan kos iklan yang akan semakin mencanak naik. 

Saya faham, ramai sekali orang (ini mungkin termasuk anda?), yang baru ingin bermula di arena 'perniagaan online' terutama di dalam proses memiliki website sendiri mengalami beberapa masalah seperti berikut:

Tidak tahu bagaimana nak bermula
Takut nak bermula kerana tiada panduan mudah dan lengkap!
Bermula dengan langkah yang salah
Tidak tahu cara menguruskan blog dengan baik
Tiada seseorang yang memberikan panduan
Perlu mengupah orang lain dengan kos yang tinggi
Dan banyak lagi masalah yang berkaitan..

Anda kemudiannya berasa kecewa.

Anda kemudian mula melontar jauh-jauh idea anda untuk memulakan blog atau website anda.

Tapi berhenti sejenak..dengar

Baca. Tonton. Laksanakan.


Bagaimana jika anda boleh mendapat akses kepada seseorang yang sudah melalui kesukaran yang anda hadapi semasa anda mula-mula nak belajar buat website sendiri? Selain dari ebook dengan gambar-gambar yang menerangkan setiap langkah, anda juga akan mendapat video tutorial yang akan membimbing anda melalui setiap step sehingga anda berjaya meng'online' bisnes anda.

Anda Baca. Anda Tonton . Anda Buat.

Tiada Rahsia, Semua Pengalaman Akan Dikongsikan !

Ketahui bagaimana Anda Juga Boleh Membina Aset Perniagaan Internet dalam masa 24 Jam...Bermula Sekarang!  

  • Panduan langkah demi langkah 
  • Sangat mudah diikuti
  • Boleh terus mula sejam dari sekarang 
  • Tiada kerumitan dan tekanan 
  • Harga yang sangat berpatutan
Saya faham keadaan anda kerana saya juga pernah melalui situasi yang sama.  Oleh itu, saya tergerak nak menuliskan satu panduan yang ditulis khas untuk mereka yang tak mempunyai pengalaman buat website dot com sendiri dengan merekodkan secara langkah demi langkah lengkap dengan gambar-gambar yang mudah diikuti. 


Saya namakan Pakej Panduan ini:



Dengan ebook dan siri video 'Panduan Bina Website WordPress' , Anda akan dibimbing menggunakan pelbagai fungsi WordPress sehingga anda dapat membuat website anda sendiri.


Ebook Panduan Bina Website ini adalah nota berbentuk pdf yang saya tulis khas untuk anda yang langsung tiada pengalaman nak buat website dan bagi mereka yang masih newbie.

Selain membina laman, anda juga akan mempelajari selok belok teknik SEO yang mudah dilakukan, perancangan laman jangka masa panjang dan banyak tips-tips penting.

Saya cuba kongsikan pengalaman saya secara langkah demi langkah dan disertakan dengan banyak gambar-gambar.

 Tiada Rahsia, Semua Pengalaman Akan Dikongsikan !


Dunia Bisnes Internet Terbentang Luas bagi kita Apabila Kita Ada Website.


Mahukah anda terus membazir masa padahal ada jalan yang lebih mudah? Semakin anda membazir masa, semakin anda ketinggalan walhal orang lain terus meninggalkan anda.

Kini menjadi satu 'trend' orang sekarang memiliki dot com sendiri bagi tujuan menjana pendapatan sampingan atau sepenuh masa di Internet. Malah dengan memiliki blog, anda boleh menggunakannya untuk pelbagai tujuan.

Once anda dah belajar buat web, anda boleh buat seberapa banyak website sesuka hati anda.
  •  Ada bonus, buat landing page
  • Ada promo, buat landing page
  • Ada produk baru, buat landing page
  • Ada Niche, buat blog
  • Ada Syarikat, buat website korporat

10 Module Ebook Bergambar dan 15 Siri Video Tutorial Untuk Membantu Anda Mula Membina Website Beberapa Minit dari Sekarang!





Ebook dalam format PDF
Format ebook adalah PDF iaitu buku maya yang hanya boleh dibaca melalui komputer menggunakan perisian khas Adobe Acrobat Reader. Anda juga boleh mencetak ebook ini bagi memudahkan anda membacanya dimana-mana sekalipun.

 Apa Kata Mereka...?

Khalid Hamid, Teknik Forex Sebenar 
Salam sejahtera tuan. Saya dah pun selesai membaca ebook tuan bertajuk Panduan Bina Website WordPress. WOW! Sangat-sangat awesome sehingga saya rasa bersalah jika tak beri kata-kata pujian kepada tuan. Langkah demi langkah sangat jelas kerana disertakan screenshot bergambar. Senarai plugin yang disyorkan dan sumber template (free dan berbayar) juga ada disertakan. Tidak cukup dengan itu, tips berkaitan dengan SEO turut diberikan. Kepada mereka yang tidak pernah tahu mengenai WordPress, ia merupakan sebuat panduan yang cukup lengkap. Tahniah tuan Cornelius. Ikhlas dari Khalid Hamid (mempunyai 28,000 followers di FB hew hew...)                                                        www.ForexSebenar.com                                                                              www.kayaMuda.com 
Zulhilmi Harman #zulhilmiharmanphotography  
WAW!! PENERANGAN YANG MUDAH DIFAHAMI. Saya sudah follow semua modul dalam ebook ini sangat bagus kandungannya dan semua penerangan disampaian dengan jelas. Selain itu, ada banyak RECOMMENDATION setting dan PLUGIN yang membantu saya menaikkan ranking laman web saya dalam SEARCH GOOGLE ENGINES. Bagi mereka yang menggunakan WEB untuk menjana pendapatan, ia adalah perkara yang sangat penting sebab tanpa traffic atau pelawat, laman web tersebut jadi sia-sia. Semu langkah ditunjukkan dengan JELAS dengan bantuan GAMBAR SEBENAR semasa kerja-kerja setup dibuat. TAHNIAH & TERIMA kasih kerana membantu saya memahami WORDPRESS dengan lebih mendalam lagi. Terima kasih.  

 Ebook Ini Adalah Pentunjuk Lengkap Langkah Demi Langkah Cara Buat Duit Online Tanpa Perlu Fokus Terhadap Wang Semata-mata, Sebaliknya Belajar Menguasai prosesnya!!!

Apakah Faedah Yang Bakal Anda Perolehi Dengan Memiliki Ebook Ini?


Dengan Memiliki Website, Anda Boleh:
  • Membina aset perniagaan yang berpotensi menjana keuntungan 24/7!
  • Menunjukkan Kepakaran anda dan Membina Kredibiliti Anda
  • Mendapat Pelanggan baru melalui Internet untuk Perniagaan Anda
  • Berkomunikasi dengan bakal dan pelanggan sedia ada anda
  • Mempromosikan Perniagaan Offline anda dengan lebih berkesan
  • Menambah rangkaian perniagaan melalui internet
  • dan banyak lagi

Bagaimana Membina Aset Perniagaan Yang Menjadi Jurujual Anda 24 Jam Sehari, 7 Hari Seminggu...Bermula Sekarang?

Banyak orang cuba memikirkan semuanya sendiri dan membuang banyak masa dan akhirnya website untuk perniagaan mereka tak kesampaian...Ini kerana mereka membuang masa dan tenaga mereka, mengikuti nasihat yang salah, dan tidak mendapat peta bimbingan yang betul menuju kejayaan membangunkan website mereka sendiri.

Saya direct to the point saja.

Saya boleh saja buat kelas cara buat website dan caj minimum RM500 seorang, atau jual panduan ini dengan harga RM100 ke atas.

Saya jamin ilmu yang anda bakal pelajari ini sangat mahal sebab ia adalah asas yang saya sendiri tercari-cari di awal pengelibatan saya dalam perniagaan internet.

(Kalau anda dah penat dengan facebook, instagram yang kerap bertukar-tukar maka panduan ini sangat sesuai untuk anda supaya anda membangunkan aset perniagaan yang menjadi milik anda 100%)

Sebelum anda buat keputusan nak membeli, Pakej Panduan Bina Website WordPress ini bukan untuk:

[X] Anda yang cari ilmu baru dan teknik baru yang boleh manipulasi Google untuk trafik yang banyak tanpa usaha.

[X] Jika Anda  orang yang nak kaya cepat.

[X] Anda yang kedekut nak melabur belajar ilmu untuk kebaikan perniagaan anda secara long term.

Panduan ini CONFIRM 100% BUKAN UNTUK ANDA.


Tetapi Jika Anda Seorang Yang  NAK TAHU Cara Buat Website Yang Membantu Anda Menjana Pendapatan Online,Masukkan nama & emel anda dan download Laporan PERCUMA Seorang Anda Juga boleh set up dot com mereka sendiri dalam masa 24 Jam!











Saya tak nak caj mahal untuk anda baca panduan ini:



Jika saya pertimbangkan kesemua rahsia yang anda akan pelajari dalam Pakej Panduan ini, dengan senang saya boleh caj anda sebanyak RM197, malah lebih mahal lagi...

Tapi, jika anda dapatkan pakej panduan ini pada hari ini, anda tidak akan  bayar RM97, atau lebih.

Jika anda dapatkan Pakej Panduan ini pada hari ini, anda tidak akan membayar sebanyak itu..

Hari ini, anda boleh mendapatkan panduan ini dengan harga mampu milik berdiskaun, dengan pelaburan sekali sebanyak RM53 sahaja

Jadi, Bagaimana Nak Dapatkan Ebook Ini?"

Harga memang RM53. Tapi panduan ini akan ditutup pada bila-bila masa.

Klik Butang di bawah untuk pembelian sekarang (Jualan akan tutup pada bila-bila masa). 

Bila dah dapat pakej panduan ini, BACA DAN TERUS BUAT. 

Jangan sia-siakan usaha saya untuk kaji, taip dan jadikan pengalaman saya ini dalam bentuk ebook dan video yang ringkas dan mudah difahami.





 "Ya, Cornelius, Saya Berminat Untuk Mengetahui Dan seterusnya Menguasai Cara Buat Website Yang SEBENAR!  



Nanti dulu, sebelum anda mendapatkan Pakej Panduan Bina Website WordPress, saya ada tawaran FREE GIFT yang Berbaloi-Baloi khas untuk anda!

Sekiranya anda mendapatkan Pakej Panduan Bina Website WordPress dalam masa 24 jam dari sekarang, saya akan hadiahkan anda bukan satu tapi 2 BONUS percuma, khas untuk anda!

Ada di antaranya adalah rahsia sulit dan amat MAHAL untuk didedahkan. Tetapi saya ambil keputusan untuk bagi anda FREE jer jika anda tempah hari ini sahaja!

Ini kerana saya lihat anda betul-betul bersemangat mahu memulakan kehidupan baru dan menjana kekayaan untuk diri sendiri dan keluarga.


Lihat free gift berharga yang saya berikan ini..



1. VIDEO TUTORIALS

 a). A Beginners Guide to Wordpress 

  1. Introduction - A Beginners Guide To WordPress
  2. Install WordPress - A Beginners Guide To WordPress
  3. Plugins and themes - A Beginners Guide To WordPress
  4. Settings - A Beginners Guide To WordPress
  5. Blog setup - A Beginners Guide To WordPress
  6. Creating a website - A Beginners Guide To WordPress
  7. Squeeze page - A Beginners Guide To WordPress
  8. Theme editing - A Beginners Guide To WordPress 

 b). WORDPRESS FAST TRACK 2.0 

  1. 0001 Domain Name And Hosting
  2. 0002 Cpanel Installation
  3. 0003 First Time Logging In
  4. 0004 Your Wordpress Profile
  5. 0005 Settings Menu General And Writing Tabs
  6. 0006 Settings Reading Media Discussion Tabs
  7. 0007 Settings Permalinks Plugins
  8. 0008 Media Tab
  9. 0009 Creating Posts With Wordpress
  10. 0010 Creating Pages
  11. 0011 Themes
  12. 0012 Plugins
  13. 0013 Menus
  14. 0014 Comments and Interaction
  15. 0015 Paid Solutions

    2. GROUP SUPPORT FACEBOOK

     Boleh tanya apa2 yang tak faham ya. Sebab dalam ebook mungkin ada yang tak begitu dapat dijelaskan.  

     


    Jadi jika sekiranya anda benar-benar mahu ketahui cara buat website dan memulakan perniagaan online anda, jangan tunggu lagi kerana panduan inilah yang anda amat perlukan sekarang!

    Sayangnya jika anda lambat ambil tindakan, saya bimbang anda akan terlepas untuk mengetahui rahsia ini buat selamanya.

    Ini kerana saya terpaksa menghadkan kuota jualan panduan  ini dalam jumlah yang terhad. Sebabnya hanyalah satu!

    Sesuatu rahsia biarlah kekal menjadi rahsia, jika anda tidak mahu tahu tentangnya.

    Adakah anda mahu membiarkan rahsia ini hanya dimiliki oleh orang lain selain daripada anda, dan suatu hari nanti anda akan MENYESAL seumur hidup, kerana terlepas untuk membuat keputusan BIJAK untuk mendapatkan panduan ini?

    Baiklah bagi memberikan keyakinan dan jaminan buat anda, maka saya dengan ini bersetuju memberikan anda jaminan 30 hari wang dikembalikan (sudah tentu anda perlu praktikkannya dahulu) jika anda tidak berpuas hati dengan isi kandungan ebook ini dan mendapati ianya tidak memberikan sebarang ilmu dan manfaat buat diri anda...

    JAMINAN 100% PEMULANGAN WANG 30 HARI

    ANDA DILINDUNGI OLEH INSURANS ILMU DAN JAMINAN PEMULANGAN WANG DALAM MASA 30 HARI SEKIRANYA ANDA TIDAK BERPUAS HATI DENGAN APA YANG SAYA KONGSIKAN  DAN TIDAK MENDAPAT APA-APA RESULT MELALUI PAKEJ PANDUAN BINA WEBSITE WORDPRESS INI.
    ANDA PERLU TUNJUKKAN BUKTI YANG ANDA TELAH LAKUKAN MENGIKUT APA YANG DIKONGSI DAN DIAJARKAN TETAPI TIDAK BERJAYA. HANYA SELEPAS ITU WANG ANDA AKAN DIKEMBALIKAN 100%.  

    P/s : Ini adalah ilmu yang sangat penting dan berbaloi untuk gameplan perniagaan online anda, belajar cara buat website sendiri tanpa upah orang lain dengan bayaran mahal.


    Terima kasih,


          Cornelius Henry

    Cara Buat Website